Tänka på vid köp av gitarr #1

När du ska köpa din första gura och inte riktigt vet vad du är ute efter är det såklart svårt att veta vad du ska investera i. Det finns väldigt många olika varianter, prisklasser, färger, märken, ja det finns väldigt mycket att välja på helt enkelt! Att köpa gitarr är helt klart inte enkelt, så hoppas vi kan hjälpa dig!

Akustisk gitarr eller elgitarr?

Första frågan du bör ställa dig är om du ska ha en akustisk gitarr eller en elgitarr. Här spelar ganska många saker in faktiskt. Först och främst så menar många att det är en självklarhet att börja spela på en akustisk gitarr, och det kan jag faktiskt hålla med om. Du kommer höra det du spelar mycket tydligare på en akustisk gitarr jämfört med en vanlig gitarr och du behöver använda fingrarna mycket mer när du spelar på akustisk gitarr jämför med om du spelar på en elgitarr.

Sen handlar det självklart om vad för ljud och musikstil du är ute efter. Är du ute efter ett mysigt ljud från en akustik gitarr eller det lite mer roffande, och vad som kan uppfattas som hårdare, ljudet från en elgitarr?

Utöver detta bör du även ta i beaktning vart och hur du har tänkt att spela på din gitarr. Till en elgitarr krävs en förstärkare för att du ska kunna få ut ljudet vilket gör det till en större investering samt att det blir inte lika smidigt att ta med sig den.

Så är du ny på gitarr och vill lära dig att spela så skulle jag rekommendera en akustisk gitarr att börja med. Så köp dig en gura och ta med den ner till stranden i sommar och plinga på den så ofta du kan!